SATIŞ SÖZLEŞMESİ
Satışa İlişkin Ön Bilgilendirme Belgesi ve Sözleşme Metni MADDE 1- TARAFLAR 1.1- SATICI Ünvanı : Tevfik Aydın Saat San. ve Tic. A.Ş. Telefon : 0 (212) 512 44 07 E-mail : info@tevfikaydin.com
1.2 -ALICI Adı/soyadı/Ünvanı : Adresi : Telefon : E-mail :
MADDE 2- KONU İşbu sözleşmenin konusu, ALICI'nın SATICI'ya ait http://www.tevfikaydin.com.tr alan adlı internet sitesinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.
MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN Ürünlerin Cinsi ve türü, Miktarı, Marka/Modeli, Rengi, Satış Bedeli yukarıda belirtildiği gibidir. Ödeme Şekli : Teslimat Adresi : Teslim Edilecek Kişi : Fatura Adresi : Kargo Ücreti :
MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER 4.1- ALICI, SATICI 'ya ait http://www.tevfikaydin.com.tr alan adlı internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. 4.2- Sözleşme konusu ürün, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. 4.3- Sözleşme konusu ürün, ALICI'dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz. 4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur. 4.5- Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin imzalı nüshasının SATICI'ya ulaştırılmış olması ve bedelinin ALICI'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir. 4.6- Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI'ya ödememesi halinde, ALICI'nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI'ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI'ya aittir. 4.7- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 14 gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir. 4.8- Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arızalı veya bozuk olanlar, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için SATICI'ya gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri SATICI tarafından karşılanacaktır. 4.9- İşbu sözleşme, ALICI tarafından imzalanıp SATICI'ya faks veya posta yolu ile ulaştırılmasından sonra geçerlilik kazanır.
MADDE 5- CAYMA HAKKI ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 14 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI'ya faks, e-mail veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 6. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır.
MADDE 6- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER Kişiye özel ürünler, dolma kalem kartuşu ve mürekkep gibi niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, sarf malzemeleri veya son kullanım tarihi geçen ürünler cayma hakkı kullanılamaz. MADDE 7- GENEL HÜKÜMLER 7.1- 18 yaşından küçük kişiler SATICI’dan alışveriş yapamaz. 7.2- Dizgi ve sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından SATICI sorumlu değildir.
MADDE 8- YETKİLİ MAHKEME İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile ALICI'nın veya SATICI'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.
SATICI Tevfik Aydın Saat San. ve Tic. A.Ş.
ALICI Tarih :
ŞARTLAR VE KOŞULLAR Bu şartlar ve koşullar sizinle bizim aramızdaki iş ilişkisini düzenlemektedir. Herhangi bir şekilde sitemizi kullandığınız veya sitemizden alışveriş yaptığınız takdirde bu şartlar ve koşullarla sınırlı olduğunuzu kabul etmektesiniz.
Bu anlaşmada: “Taşıyıcı” bizden aldığı ürünleri size ulaştıran anlaşmalı olduğumuz herhangi bir kişi veya şirket; “Web Sitemiz” sistemi destekleyen bütün hesaplama donanımları ve yazılım kurulumları; “Ürünler” sitemiz üzerinden satışa sunulan tüm parçalar; “İçerik” tarafımızdan veya iznimiz dahilinde üçüncü şahıslar tarafından sitemizde yayınlanan bilgiler anlamına gelmektedir.
2.6.1 sunduğumuz alternatifi kabul edebilir; 2.6.2 siparişinizi iptal edebilir; 2.6.3 ya da stokta bulunmayan ürünü çıkartıp siparişin kalanını geçerli kılabilirsiniz.
4. Kişisel Bilgiler
4.1 Hakkınızda kesin, güncel ve tam bilgi verdiğinizi ve vermeye devam edeceğinizi kabul etmiş bulunuyorsunuz. Bu bilgilere size daha iyi hizmet ve ürün sunabilmek için ihtiyaç duyuyoruz.
5.1 Teslimatlar siparişinizde belirtilen adrese anlaşmalı kargo şirketimiz tarafından yapılacaktır. Paketi teslim almak için birinin hazır bulunacağını garanti etmelisiniz.
Lütfen web sitemizden satın aldığınız ürünlere uygulanan İade Politikamızı okuyunuz.
7.1 Biz ve içerik sağlayıcılarımız herhangi bir ürün, içerik veya web sitemizde herhangi bir zamanda özellikle belirtilmeden değişiklik, güncelleme veya geliştirmeler yapabilir.
7.2 İçerikte teknik aksaklıklar veya tipografik hatalar olabileceğini bilmelisiniz.
7.3 Amacınız için ürünlerin yeterliliği ve uygunluğu; web sitemiz üzerinden verilen bilgilerin kesin doğruluğu; web sitemizin kullandığınız yazılım veya internet bağlantınıza uygunluğu; herhangi bir yasaya riayet ve herhangi bir hakkı ihlal hakkında garanti verilmemektedir.
7.4 Web sitemizi kullanmanız veya ürün satın almanızla bağlantılı olarak ortaya çıkan herhangi bir durumda özel veya dolaylı zararlardan veya sözleşmeden, ihmal veya başka durumdan kaynaklansa da; kullanım, veri, kar veya ciro kaybından kaynaklanan herhangi bir zarardan sorumlu değiliz.
7.5 Anlaşmazlığa konu olan herhangi bir meselede, herhangi bir iddiaya karşı sözleşme gereği sadece satın aldığınız ürünlerin değerlerinden sorumlu tutulabiliriz.
8. İçerik ve Fikri Mülkiyet Hakları
8.1 İçerikte bulunan, tarafımızdan veya içerik sağlayıcımız tarafından temin edilen unvan, sahiplik hakları ve fikri mülkiyet hakları sadece bizim ve/veya içerik sağlayıcımızın mülkiyetindedir. Bu hakları tüm ülkelerde şiddetle korumaktayız.
8.2 Bu sözleşmede izin verilen kısımların dışında içeriğin herhangi bir parçasını veya tümünü hiçbir şekilde kopyalama, değiştirme, yayınlama, nakletme, transfer etme veya satma, yeniden üretme, türetme, dağıtma, kullanma, teşhir etme veya diğer herhangi bir şekilde kullanma hakkınız bulunmamaktadır.
8.3 Tüm telif haklarına ve içerikteki diğer uyarılara dikkat ettiğiniz takdirde sadece kendi kişisel kullanımınız için içeriği kopyalayabilir veya indirebilirsiniz. Ancak herhangi bir içeriğin çoğunluk kısmını elektronik olarak depolayamazsınız.
9. Tazminat Herhangi bir şekilde üçüncü şahıslar tarafından, web sitemizi kullanmanız ya da sizin veya internet hesabınızı (ya da bilgisayarınızı) kullanan herhangi birinin ihlali sebebiyle, tarafımıza karşı herhangi bir iddia veya fikri mülkiyet ve herhangi bir kişinin hak talebine karşı bizi tazmin etmeyi (zararlarımızı ödemeyi) kabul etmiş bulunmaktasınız.
10. Bölünebilirlik Bu sözleşme koşullarından herhangi biri yargı kararıyla uygulanamaz veya hükümsüz kılınırsa, sonrasında kanuna uygun hale getirilmesi için yapılacak gerekli asgari değişiklikler sonucu sadece değiştirilmiş veya azaltılmış kabul edilmelidir. Buna bağlı olarak, her bir madde ayrı ayrı yorumlanmalı ve maddelerin birbirinden bağımsız olduğu ve etkilenmediği bilinmelidir.
11. Feragat Bu koşulları ihlal ettiğiniz takdirde tarafımızdan herhangi bir önlem alınmasa dahi (dava açmak gibi), bu haklarımızdan feragat ettiğimiz anlamına gelmemektedir. Bu koşulları ihlal ettiğiniz herhangi diğer bir durumda haklarımıza sonuna kadar savunma hakkına sahibiz.
12. İhtilafların Çözümlenmesi Bu sözleşme koşullarından veya aramızdaki herhangi bir anlaşmadan kaynaklanan ihtilaf durumunda tahkim veya mahkeme sürecini başlatmadan önce, bu ihtilafı karşılıklı iyi niyet ve itimatla, öncelikle bizimle, uzlaşma süreci içinde çözmeyi kabul etmiş sayılırsınız.
13. Mücbir Sebep İşçilerimizin yapabileceği grevler gibi makul kontrolümüzü aşan sebeplerden kaynaklanan herhangi bir yükümlülüğümüzün ihlalinden sorumlu değiliz.
14. Uygulanan Kanun ve Yargılama Hakkı Bu satış sözleşmesi ve ürünlerin tedarik edilmesi Türk yasalarına tabidir ve Türk mahkemelerinin sözleşmeden kaynaklanan herhangi bir ihtilaf durumunda yargı hakkı vardır.
|